Go våren!

Idag är det dags för vårspelen och jag är taggad till tusen. Varje år sker detta, här i min lilla hemsatad. Vi som anmält oss delas in i två lag. Våren och vintern. Det väljs en vårprinsessa och på valborg spelar vi upp en teater eller berättelse kan man väl säga. Där vintern och våren slåss om vårprinsessan. De lag som vinner den årstiden blir det. Men detta är ju dock förbestämmt så våren vinner varje år. Okej det var kanske inte så bra beskrivet men man måste nästan uppleva det för att förstå. Trotts väder brukar det komma otroligt mycket folk varje år för att titta. Idag blir det ca 6 timmar på hästryggen medans klassen har orgentering hela dagen och jag är bara lagom skadeglad. Nu ska jag strax dra mig mot stallet. Ghhaa!! Detta ska bli så sjukt kul. Så till alla er som bor här: Jag hoppas verkligen ni kommer ner och tittar!! Ha en fin valborg så hörs vi. Puss. (ja kläderna är det fulaste man sätt och jag ser störd ut men det bjuder jag på för det är så otroligt roligt)

Summer inspo


Monday morning

Godmorgon alla fina! Måndag morgon vilket betyder ny vecka. Har nationella prov i engelska snart som jag är lite skeptisk till då det är skriva vilket inte riktigt är min grej i engelska. Men håller tummarna för mig själv;) Idag har jag på mig min nya blå klänning för nu får det banne mig va vår. Å vårkänslor känner jag verkligen i denna klänning! Ha en riktigt bra måndag allihopa!


My bad

Dålig uppdatering denna helg jag vet. Har tyvärr ingen bra ursäkt heller än att jag vart otroligt lat. I går kväll hade jag genrep inför rs och som vanligt var det lite urflippat och gick lite fort när vi skulle galopera runt samtidigt som man slåss med svärden och försöker att inte rida in i någon. Haha ja men det är så himla kul!! Kaous blir det varje år men det brukar lösa sig. Idag har jag vart hon min finaste Linnea en sväng. Nu sitter jag här och tänker förbereda lite inlägg inför denna vecka. På tisdag är det ryttarspelen så i mon och på torsdag kommer det inlägg om det. Känner att den vanliga söndags ångesten tar tag i en men denna vecka blir det iaf bara 3 dagar i skolan för min del och det känns himla gött. Känns som om jag har så himla mycket roligta saker dessa två månader framöver och snart är det sommar. Ja livet är på topp för tillfället!!

Ny klippt

Nyklippt och fin! Det är så härligt att klippa sig. Håret blir så fantastiskt lent och perfekt. Klipper mig på Salong Unik hos en tjej som heter Evelina. Så otroligt duktig är hon och mitt hår blir alltid som jag tänkt mig om inte bätter. Idag hade de fått in en ny plattång och meningen var att jag skulle fått platt hår. Men så ville hon bara testa en ny lock som hon fått lära sig och sedan slutade det med att jag fick lockigt hår istället. Tyckte det blev riktigt fint. Så här skulle jag vilja ha det varje dag!
 

Ed Sheeran

 
Lite fin kvällsmusilk från Ed Sheeran <3
 

This day

Humöret är på topp idag! Har en sån dag där man bara känner "ää det löser sig". Inga bekymmer alls. Bara sommar värme som sakans nu. Har varit och ätit första kulglassen för i år på lilla café i stan med tjejerna. Hur gott som helst. Idag fick vi även veta att nästa vecka på idrotten ska vi lära oss dansa bugg och någon mer dans inför 9:ornas avslutningsmiddag. Asså på riktigt, bugg är den fulaste dansen som någon någonsin kommit på (förlåt alla buggälskare men i mina ögon är det så) till och med namnet är fult. Jaja avslutningsmiddagen ska iallafall bli skit kul och så får man en ursäkt att köpa två fina klänningar istället för en. Det bästa enligt mig ;) har inte så mycket mer att säga nu. Ska strax ut i stallet en sväng. Ha det bäst! 

Yesterdays look

Jeans Gina Tricot / Tröja New Yorker / Jacka HM /

Too many fucking Idiots

Åå var kan jag hittade denna fantastiska tröja?! Så snygg, texten brilijant och så sann. Drar både till sig uppmärksamhet och får folk att hålla avstånd ;)  Give me!! 
 

Onsdags pepp

Idag fick jag ingen sovmorgon som jag brukar på grund av äckliga nationella i engelska. Men bara att le och se glad ut, så just nu har jag gjort en god frukost och försöker peppa mig lite. Solen skiner iaf och jag har lyssnat på One Direction hela morgonen så just nu känns det faktiskt som att det kommer bli en bra dag. Senare i kväll har jag rs träning och sen får vi se vad som händer. Hoppas ni får en bra onsdag puss!
(Bild från i höstas på en väldigt glad Emma)


Bieberfever

Nyss hemkommen från skolan. Vart en almänt tråkig dag och inte hänt speciellt mycket.
Hela sverige verkar lida av Bieberfever för tillfället. Justin Bieber har vart här i snart två dagar och halva sverige är i extas. Svårt att inte dras med i allt och smittas lite av den så kallade biberfevern. Är själv ingen beliber men killen är grym på att sjunga och sjukligt snygg så att det postast bilder på facebook, tidningar och media är inget man klagar på precis. Vi får se hur länge denna upprymdhet och förväntan som ligger som ett tjockt täcke över landet håller i sig. Är så kul att se alla fans som drömmt om denna stund då de ska få se sin idol och förebild. Själv går min dröm i uppfyllelse då jag den 8 maj åker till stockholm med min bästa vän för att se One Direction i friends arena. Bara 15 dagar kvar då jag ska få se de 5 mest fantastiska killarna på vår jord. Väntan är olidlig!
    

April tävlingarna

Nu är jag tillbaka igen efter en helg i stallet. Hoppas ni inte saknat mig för mycket ;) Nähä nä, men årets april tävlingar har varit riktigt lyckade. Det var mýcket folk och vi sålde riktigt bra i både serveringen och kiosken. Blev lite stressigt och körigt vissa studer med allt från olyckor till för mycket beställnigar men det hör till. US har jobbat och slitit haha men vi hade kul. Trotts mycket att göra fick jag se en hel del av tävlingarna också. 110 till 140 klasser. Nedanför är några bilder jag tagit på närmorådets ekipage. Fantastiskt duktiga Natalie Gustafsson som hoppade riktigt bra hela helgen. Jessika Lingmerth som jag tyvärr inte har någon bild på då min cp dator inte vill ladda upp den. Joakim Didrik och vår fantastiskt duktiga banbyggare, Sara Brink, som gjort alla banor och även tävlade sina två hästar under helgen. Blir så sugen på att få vara med och om några år är förhoppningsvis även jag med och tävlar! Det har varit en bra helg men nu är jag riktigt slut och sista lektionerna i dag satt jag mer eller minder och sov. Bara att bita ihop. Mycket prov och ridning framöver men ska nog kunna puzzal ihop allt. Det löser sig alltid. Now i'm back iallafall med nya uppdateringar varje dag. Så vi hörs puss. 
/Natalie Gustafsson/
 
/Sara Brink/
 
/Joakim Didrik/
 
Strålande väder både lördag och söndag.
 

Stallet, stallet och stallet

 

Förlåt för dålig uppdatering igår men var i stallet hela eftermiddagen och kvällen. Klassen var och red på idrottslektionen. Äntligen fick dom se hur det är och att allt inte bara är pluttigull. Men det var riktigt populärt och de flesta tyckte det var jättekul! Sen vart jag i stallet resten av kvällen. Fixade lite saker inför helgen och byggde bana i storm. Totalt livsfarligt när hindrena välte och flög. Tyvärr blir det nog dålig uppdatering i helgen då jag kommer ha fullt upp i stallet men ska försöka skriva lite inlägg och sen får ni höra mer på måndag. Hoppas ni får en lika rolig och bra helg som jag kommer ha. Puss


Nytt skal

Har införskaffat ett nytt Iphone skal med galaxy mönster som kom för nån dag sedan. Älskar det! Hittad det på fyndiq.se. Gör min lilla älskling så fin.

Like for HM

Byxor HM / Jacka HM / Halsduk HM / Väska från Grand Canaria

Några slumpade frågor och svar

 
 
Ditt fullständiga namn?: Emma Elisabeth Karlsson
Hur lång är du?: 1,69 men hoppas på att bli över 1,70
Ögonfärg?: någon konstig blandning. Blå/grå med stänk av lite gult eller nått ;)
Din första tanke när du vaknade?: Jag vill stanna här i min varma goa säng för alltid!
Var befinner du dig just nu?: I min säng ;)
Husdjur?: Ja en lite kisse som heter Messi
Singel?: Jaa och det känns lite tomt
Vem vet mest om dig?: Min bästa vän Linnea. Berättar mer eller mindre allt för henne<3
Macdonald's eller Burgerking?: Macdonald's i alla lägen!
Sjunger du?: I duschen är jag en redig rockstar ;)
Vad har du för skostorlek?: 36 och får ofta höra att jag har pytte fötter
Favoritårstid?: Min älskade sommar
Är du blyg?: Inna du känner mig ja. Efter haha neej inte direkt ;)
Vad vill du ha just nu?: Mat ;o
Ditt favorit citat: "Livet är en strid där alla dör" citerat av min pappa ;)
Favorit klädsel: Älskar massa olika kläder. Bekväma kläder som man totaltrivs i är bäst. Min favorit just nu är ett par blå jeans från JC och en Orange långarmad tröja med tryck från Gina Tricot. Får slänga upp en bild på den någon dag :)
 
 
 

Tresures

Några nya smycken som jag införskaffade i helgen. Har alltid varit en silvertjej men har nu gått och blivit förälskad i guldassesoarer. De "förgylller" vardagen totalt haha ;) Hittade dessa på Bik Bok. Mina favoriter är guldöronhängerna. Inget piggar upp en tråkig outfit så som stora öronhängen. Glänser fint i vårsolen :) 
 

Seg tisdag

Har haft en seg och jobbig dag. Började med två timmars nationelltprov i SO som totalt förstörde hela dan. Jaja förutom all stress hela tiden mår jag bra. Att det är mycket att gör brukar höra våren till. Det är kul att ha många bollar i luften men tror jag måste ta en dag i sängen snart med film och godis ;) en enkel måltid fick det bli innan jag drar mot stallet och sen blir det hem och plugga kartboken för nästa SO nationella. Puss på er.


Hard look

 
          Jeans Gina Tricot / Jacka HM / Halsband Bik Bok / Solglasögon Ray Ban
 

Helgen

Hallå! förlåt för dålig uppdatering men min mormor har varit här i helgen så har inte riktigt haft tid. Men hoppas att ni har haft en fin helg. I lördags var vi i jönköping och shoppade lite. Köpte dessa två plagg ovan. En kakifärgad skjort/jacka (från HM) som jag har tänkt använda som jacka nu till senvåren/sommaren. Sedan den blå sommarklänningen. Kommer jag troligen använda ganska mycket i sommar. Hittade den på bikbok och tyckte den var så söt. Har även införskaffat lite guldsmycken som ni får se lite senare i veckan.
Idag har jag varit i stallet på US möte. Vi städa vår husvagn som snart ska användas. Inte supermysigt måste jag säga. Låg fullt med döda flugor på golvet mm. Den var i stort behov av städning kan man säga.
Nu ska jag fortsätta titta på Maria Wern. Älskar deckare på söndags kvällar. Vet inte varför men det är något speciellt med söndagsdeckare. Sov gott.
 

Gyllene nitar

Haft denna mysiga och snygga tröja på mig idag men guldiga nitar och tro det eller ej men jag har hittat den i ullared.

Kreativ för en stund

Hade ett kreativt ögonblick (vilket är otroligt ovanligt då jag är den minst kreativa människan ever) för nån vecka sedan. Har länge behövt någonting att hänga mina smycken på, så jag gjorde en egen smyckes hängare eller vad man ska kalla den. Gjord av kartong och små krokar som jag hittade i garaget. Tyckte den blev rätt bra endå. Älskar ialla fall den rosa färgen.
 

Stop it

Är så trött på allt just nu. Vet inte varför men folk irriterar mig och allt jag gör känns väderlöst. Har haft två prov i dag och inget har väl kännts sådär jättebra. Np muntligt i engelska ska vi inte ens prata om. Jag kan så mycket mer. Blir så frustrerad när jag inte kan prestera när det gäller. Önskar man bara kunde stanna tiden lite och bara vara och tänka lite. Slippa stressa och få ångest, fast det ingår väl i tonårslivet anntar jag. Har en riktig dipp nu men för hoppningsvis försvinner den snart och jag är pigga glada Emma igan. Ska till jönköping och shoppa i helgen så det lär ju troligen få mig på bätter humör. Införskaffa lite nya kläder och smycken. Ja vi får se vad det blir. Bonne Nuite.

Outfit tips - slitna jeans

Ska försöka hitta några fina slitna jeans nu tilll helgen när jag ska till Jönköping. Så snygga och lätta att matcha till. Här kommer några tips hur man kan matcha dem.

Night music

Njuter av denna fantastiska låt innan jag går och lägger mig. Godnatt darlings 
 

Stripes day

 
 Tröja HM / Jeans JC / Skor DIN SKO

Skål på er....

 
...allihoppa!
Jag haft sovmorgon i dag och ja som ni ser på bilderna så hade jag inget att göra. Så ehhm jag tog bilder på mig när... ehm jag drack te. Jag är normal lovar. Ibland iallafall haha. Det är alltid skönt med sovmorgon.
 
Idag hade jag tänkt gå förbi biblioteket och fylla på bokförådet lite och förhoppningsvis hinna slänga upp en outfit här när jag kommer hem. Senare i kväll blir det vårspelsträning. För er som inte vet vad det är så tar jag det en annan gång för nu ska jag starx dra mot skolan och en "härlig" timma matte. Puss hej. 

9/4

Godmorgon finingar! På väg mot skolan alldeles strax. Fick min preliminära intagning till gymnasiet igår!! Känns så skönt. Var nästan helt säker på att jag skulle komma in då jag sökt till natur. Men det blev lite nervöst iaf. Det är ju trotts allt ens framtid som står på spel. Hoppas ni får en bra tisdag. Kram E.


Old fashion

Denna coola jacka hittade jag på vinden för ett tag sen. Det är min mammas gamla (kan inte fatta att hon gått runt i denna) och nu till våren tänkte jag ta och återanvända den. Det är en gammal modell från HM. Älskar färgen och den kommer bli snygg till ett par vit/svarta mönstrade jeans jag har (också HM faktiskt). Älskar att fynda sånna här guldkorn bland gamla kläder.

Söndags grå

Att söndagar nästa alltid ska kännas gråa och trista. Det hela blir ju inte bättre när det är sista dagen på påsklovet. Känns verkligen som jag skulle behöva en vecka till. Men men bara bita ihop och köra gärnet 3 veckor tills vi får lite ledigt igen. Har inte gjort speciellt mycket idag. Varit i stallet en sväng och tänker ge mig ut och springa strax. Men blev lite inspererad av av denna gråa söndag iaf och fotade lite bilder.   

Sweatshirts

Tänkte tipsa om några snygga sweatshirts som är otroligt inne nu tilll våren. Matcha till ett par slitna jeans tycker jag är sjukt snyggt. Bekvämt och passar perfekt sånna dar då man inte har något i hela gaderoben att ta på sig. En som den vit/lila i mitten med bara axlar ska jag absolut ta och införskaffa om jag kan hittar någon. Så läcker.

Kjol cool

Jag är inte tjejen som brukar gå runt i kjol. Har aldrig känt mig riktigt bekväm i det. Men nu plötsligt har jag insett hur sött det är med en kjol och på vilka olika coola sätt man kan matcha den. 

Spring shose

Dessa skönheter från Cream deluxe har jag tänkt inviga nu till våren. Kommer bli jättefina till ett par ljusa jeans eller en kjol. Hur härligt är det inte med våren? Nya kläder o nya skor. You just have to love it!

Jag och min andar hälft

Har haft en mysig dag med bestie. Vi gick ut och tog lite bilder nu när det börjar bli vår och varmt ut. Men det är fortfarande lite för kallt men det funkade. Här ovan är några av bilderna men slänger väl upp lite då och då under våren när jag behöver en bra bild till något inlägg ;) Skulle åkt till stallet  idag men så blev det inte. Så jag har bara chillat och inte fått så mycket gjort. Sånna dar ska man också ha. 

Thursday

Är igång för fullt idag. Har städat köket, varit ute och sprungit, ätit en mysig frukost i solen på altanen och det var så varmt att jag kunde sitta i bara sport bh. Första solningen för i år avklarad alltså. Sommaren känns kanske inte så långt borta trotts allt. Tillsist har jag även varit i stallet. US hade voltige så jag har logerat tills hjärnan snurrade. Men det var kul. Nu ska jag hoppa in i duschen och ikväll kommer Linnea. Vi ska ha skräck kväll. Vi är totalt livrädda men vi måste ändå ha det nån gång då och då. Men ha en fortsatt bra torsdag!


Den lilla svarta

 
Har varit på jakt efter en fin svart klänning ett tag nu. För i juni är det dags för niornas avslutningsmiddag och som alltid när jag ska ha tag i en klänning måste jag va ute i god tid. Jag älskar klänningar men har alltid så svårt att veta vad jag vill ha. Det finns så otroligt många modeller och jag vet inte exakt vad jag är ute efter än. Sen måste man även välja avslutnings klänning och jag kommer bestämma mig i sista stund som vanligt. Jag är nojig jag vet. Men jag vill alltid hitta den perfekta. Här ovan är några av mina favoriter av den lilla svarta just nu som jag hittat på nelly.com

Today's

 
 

Humöret på topp!

Godmorgon alla glada och pigga. Vaknade upp med bästa humöret och när jag kollar ut så skinersolen. Har suttit i uterummet i solen och ätit en mysig frukost. Älskar härliga vårdagar. Så idag blir det att dra ut en sväng och springa. Senare ska jag cykla till stallet och rida en timma. Jajamen idag känner jag mig duktig.

Oh sunny day

Fantastisk vilket vårväder vi fått! Dagen har spenderats med bästa vännen. Först gick vi på Sunrice och käkade kinamat buffé. Sedan köpte vi ben&jerrys och satte oss i solen på altanen, pratade och myste. Hela fyra dagar har vi varit ifrån varandra så det fanns ju massvis att prata om och få ventilera sig lite. Haha ja jag älskar henne för hon är den enda som alltid finns där och förstår mig i alla lägen. Utan henne skulle jag inte va mycket att hänga i granen om man säger så;) Nu ska jag mysa ner mig i sängen och läsa lite. Sleep tight.

 


Hemma :)

Hemma igen efter fyra strålande dagar i Romme. Inga brytna ben denna gången heller. Vi har haft soligt varje dag och backarna har varit underbara. Dock blev de lite för uppåkta framåt eftermiddagen, men då var man så trött att man kände att det räckte. Så då åkte man bara ner, ställde in sina skidor och gick upp till sitt rum. Hur smidigts som helst. Hotellet låg precis neranför backen så när man vaknade var det bara att klä på sig och praktiskt taget bara gå ut genom dörren så var man i backen. Underbart. Tyvärr är jag nu otroligt trött på hotellfrukost och middagsbuffer. Fyra dagar var mer än tillräckligt för min del. Jag kan inte fatta att man blir så trött på något som är så himelskt gott. För sorgligt. Jaja nu är jag hemma igen iallafall och det känns skönt. Hoppas ni också haft en bra påsk. Jag får väl säga glad påsk i efterskott om man nu kan göra det ;)  


Copyright elessa.blogg.se
Emma Karlsson
Prenumerera via RSS