Musik med känslor av sommar

 

Så hjärtat värker


Ska alldeles strax ge mig iväg till stallet för att sedan rida ner till Sjöängen för genrep innan kvällens ryttarspel. Tredje året jag är med och för första gången ska jag inte sitta upp på min älskade finaste Larissa. Därför tänkte jag tillägna detta inlägg till henne för just nu är hon otroligt saknad. Hon lämnade oss förra året för grönare ängar. Jag har ju själv aldrig fått ha någon "egen" häst(förrens nästa år då vi äntligen ska få hyra en häst ett år, ska berätta mer om det när det närmar sig) så hon blev den första ridskolehäst jag verkligen lärde känna och kände mig trygg med. Jag litade på henne och hon litade på mig. Hon visste vem jag var när jag kom till stallet trotts alla människor som red och kom till henne varje dag och det kändes verkligen speciellt. Vi passade på många sätt helt perfekt tillsammans. Just dessa dagar saknar jag henne extra mycket då hon har varit en så stor del av ryttarspelen för mig. Hon lärde mig mycket och jag kommer aldrig glömma henne. Så i år ska jag och Casper rida för hennes skull också, för jag vet hur mycket hon älskade det. Min fina Larissa <3
Haha alltså åhh denna bilden, älskar den. Le stort sa de!
 

Precis som julafton

 
I går kom mamma hem med tre stora kassa fullproppade med kläder, alltså förstå min lycka! Hoppas ni hänger med nu för det är lite invecklat: men mamma har en kollega som har en syster som bor i norge. Hon är typ chef eller nått liknande över något varuhus där och skickar varje gång med massa kläder som hon har fått av olika butiker eller så som inte kan säljas eller ska säljas. Så mammas kollega får alltid med sig massa kläder där ifrån så hon frågade om vi var intresserade att ta en del. Alltså hallå jaaa! Det var helt sjukt mycket kläder och så fina! Plockade ut en del av mina favoriter här ovan. Ett par grå kotymbyxor från Zara (har verkligen letat såå efter ett par!) 2 vita skjortor från Mary-Kate & Ashley Olsens kollektion för BikBokett par grå/svarta jeans från Acne (iiiiii) och ett par slitna blå jeans och en grå sportig t-shirt. Detta är bara lite av allt och jag spenderade hela kvällen i går med att prova kläder med Elin och Ida. Tack och lov så har jag ganska lätt för att "passa" i kläder eller hur man ska säga. Det märkte jag framförallt när jag gick modevisning för klädhuset då jag fick ta de flesta kläder med svår passform osv. Så gårdagen kändes verkligen som julafton! Klädälskare som jag är så var ju detta liksom en DRÖM!

Picknicklunch

 
 Hej på er alla fina! Har haft en väldigt bra dag iaf från lunch och frammåt. Började dagen med skriftligt engelska np som gick sisådär, blev lite stressad och vet inte riktigt om jag fick till nått bra. Men samhällskunskapen var inställd så jag, Elin, Felicia och Olivia gick till Willy's över lunchen och köpte saker så vi kunde göra pastasallad och så gick vi hem till Elin och satte oss på hennes gräsmatta i solen och åt. Mys på hög nivå och ja ni ser ju själva hur gott det blev! Så underbart hur nära jag har kommit dessa tjejer detta året fast jag innan gymnasiet inte hade trott det. Vi har verkligen sjukt kul tillsammans.
Detta blir nog den sista direkta uppdateringen ni får av mig tills på torsadag eftersom det är ryttarspelen hela dagen imorgon och i kväll ska jag träffa Heino och sen sova där hade jag tänkt. Men vi hörs på torsdag helt enkelt och för er som bor här hoppas jag verkligen ni kommer till sjöängen imon ikväll och kollar! Puss.

Genrep

 
Genrepet i Söndags gick väldigt bra trotts några små protester från Casper. Han förtod inte riktigt vad vi höll på med när vi flängde runt i full galopp i hagen och han var väldigt rädd när vi skulle slåss och rida mot varandra. Så vi hamndade hela tiden efter alla andra och när "svärden" slog emot varandra flög han åt sidan. Haha ja han är för söt, störst och räddast av alla. Men det blir ju hans första år så tycker han skötte sig bra. Sen får vi se hur han ta det med allt folk i morgon. Programmet sitter nu iaf och det känns bra så man slipper konsentrera sig på det. Ahh är verkligen as taggad för i morgon! Inget slår den känslan av andrenalin och förväntning när man rider in i sjöängen.

At the moment

 
Efter en jobbig dag sitter jag nu här på altanen i solen med datorn och min bok. Nationella i franska gick som befarat rent åt helvete, alltså ahh det kommer bli F vilket innebär att jag är underkänd i kursen. Är det nu man som naturare sk abryta ihop och känna att livet är över? Haha nejdå hade detta hänt förra året så hade jag nog suttit och lipat just nu men liksom vad kan jag göra åt det nu. Blir det F så blir det, nu finns det inget att göra åt det ändå. Får kämpa hårdare i de andra kurserna helt enkelt.
 
Trivs så  väldigt bra här i solen så resten av eftermiddagen får nog spenderas här. Senare åker jag ner mot stan för att träffa Olivia och Elin för att plugga. Det blir alltid så mycket roligare och lättare när man pluggar till sammans. Hoppas ni har haft en lite bättre start på denna veckan än vad jag har. Puss.

Måndags inspiration

Alla dessa bilder kommer från Vogue uk och deras street chic, April. En sida jag använder flitigt för att få inspiration så här nedan bjuder jag på några av mina favoriter från månaden.
 

Du och jag en kväll i solen

 
Ja vad ska man säga när det känns som att man precis haft en sommarkväll vid sjön. För idag har det varit sommar på riktigt, man blir nästan lurad att det är sommarlov. Kan bara beskriva det med ett ord: Underbart!
 
Efter genrepet idag, som för övrigt gick väldigt bra och bilder kommer i morgon eller tisdag, så tog jag cyklen och åkte till Linnea. Vi tog en sväng och gick till sjön och satte oss. Pratade om djupa saker och tankar sådär som bara bästisar kan göra, kärlek, vänner, rädslor, skola och allt där emellan. Mycket prat om nationella imorgon i språk vilket framförallt jag är nervös innför då jag måste bli godkännd för att klara kursen men jag ska försöka att bara tuta och köra. Efter gick vi hem och åt grillad korv och kröp sedan ner i soffan under en filt framför tvn tills jag innsåg att klockan var alldelles för mycket och fick cykla hem. Satte på sommar musik och cyklade hela vägen hem i min jeansjacka och med solglasögonen på huvet. Lite kallt men jag håller fast vid sommarkvällen ändå.  Bästa avslutningen på denna söndagen, så ångesten inför morgondagen har lagt sig en aning. Nu ska jag sova och hoppas på morgondagen. Snälla låt mig bli godkännd!

Fotboll och sol

 
Alltså hallå! Förlåt att jag tjatar men liksom detta väder, hur underbart är det inte? Blir så lycklig och helt kär i livet!
 
Vaknad i morse redan vid 7 och innsåg efter en stunds förnekelse att chansera för att sommna om var lika med noll. Inte så kul när man tänkt ta världens längsta sovmorgon men iaf så var det skönt att komma upp rätt tidigt ändå och redan vid 12 så tyckte jag att klockan borde vara mycket. Har legat i solen och läst mestadelen av förmiddagen och så har vi varit och tittat på Ida när hon spelat match. Var rätt kul när jag insåg att Linneas kusin spelade i andra laget. Hon och ida syns på bilderna 1 och 3. Vi köpte med oss kina mat på vägen hem så jag har precis käkat det och nu ska jag alldeles strax ut till stallet för genrep inför vårspelen. Är lite spänd inför onsdag måste jag säga då det är Caspers första gång så vi får se hur hans rektion blir. Han är ju en sån lite mes. Men det ska nog gå bra bara att sitta stadigt i sadeln ;) Senare åker jag till Linnea för lite bästismys. En go söndag helt enkelt. Puss
 

The Zebra Coat

Foto av min duktiga syster Elin
 Tröja och jeans från VeroModa
Tror inte jag behöver berätta två gånger om min otroliga matriella lycka över denna jacka. Om man kan bli kär i en jacka så är det precis vad jag har blivit! Beställde den i mars och fick nu hem den under påsklovet så det tog ca en månad innan den hunnit fraktas från USA och hit men oj vad den var värd att vänta på. Vi helst bo i den under resten av våren och sedan även matcha med ett par slitna shorts till sommaren. Materialet är väldigt tunnt så jag kommer även kunna använda den under sommaren vilket är helt perfekt. Har ju en obsession av zebra mönster och denna är helt klart top notch! I'm totally in love <3

Pure pure white

Helt vit känns ju denna vår. Allt ska va vitt från topp till tå och jag måste hålla med om att det ser så vackert och stilrent  ut. Det känns lyxigt på nått sätt men samtidigt blir iaf jag rädd för att råka sätta mig på nått eller råka spilla något på mig när allt bara är vitt...har en tendens att göra sånt ibland, men ändå. Jag är helt såld på denna trend och tänkte därför tipsa on några snygga vita plagg som jag tycker är ett måste just nu.
Båda dessa kommer från Only. Själv har jag de till höger med guld zips. Mina är köpta på klädhuset och är verkligen supernöjd med dem. De andra paret kan ni beställa på Nelly.com och de kom nyss in hos oss på klädhuset de med och är man ute efter ett par riktigt tighta vita jeans är dessa helt perfekta.

Peplum top från HM går hem alla dar i veckan och till sist en vit kavaj.Det är något jag saknar i min garderob just nu, en alldeles vit kavaj och denna från Asos är ju bara helt perfekt.   
 

A smile for today

Godmorgon alla fina! Sitter och äter frukost innan jag ska cykla till jobbet om sådär 20 minuter. Solen skiner ute och det ska bli riktigt skönt att få sätta på sig solglasögonen och cykla till jobbet, tredje helgen i rad jag jobbar denna månad + två modevisningar så det har varit en bra jobbmånad. Väldigt behövligt innför sommaren måste jag säga. Det är långlördag idag så jobba och plugga är väl det jag kommer hinna med men jag klagar inte. Nu måste jag skynda lite så jag hinner bli klar men ha en finfin lördag så hörs vi senare. Puss.

Mål att uppnå

Isabella Löwengrip har skrivit på sin blogg om sin bok där hon skriver om olika måla som hon ska uppnå. Så ska det bli står det på framsidan och jag blev själv inspirerad att gör min egna där jag kan skriva ner mina egna mål stora som små som jag vill uppnå i framtiden. Den blev ju inte riktigt lika fin man jaja man tar vad man har ;)
 
Några av alla mina mål:
 
*För framtiden: Lära mig prata flytande engelska genom att bo i USA 1 år och jobba eller plugga.
                            Välja att jobba med något jag verkligen tycker om och känner att jag skulle vilja göra hela livet.
 
*Inom ridningen: Komma ut och tävla och starta bana på 1 - 1.10.
 
*För min egen skull: Spara mer pengar varje månad.
                                      Bli mer planerad framför allt när det gäller skolan.

The light through the trees

Kavaj köpt i London // Tröja NewYorker // Bysxor VeroModa // Skor Converse // Klocka Ur&Penn

23 underbara grader

Solen skiner och himlen är blå, hur bortskämda har vi egentligen inte varit den senaste veckan. Kom hem från skolan för en stund sen. Fredagar innebär två lektioner vilket är en helt lagom skoldag tycker jag. Fick chockerande nog veta att jag fick A på mitt labbprov i kemi(och då ska förtydligas att kemi är ett va mina sämsta ämnen) så sjukt glad blev jag. Var helt inställd på D eller C. Har gått lite si sådär den senaste tiden i skolan så detta resultat var väldigt välkommet! Just nu sitter jag i solen och njuter med en bok och choklad och måste säga att det är sånna här dagar jag lever för. Är en sommartjej ut i fingertopparna. Just nu är jag riktigt pepp på livet, efter en dipp verkar allt var på väg upp igen äntligen! Nu ska jag ge all min uppmärksamhet till boken och jobba på brännan. Ha det bäst så hörs vi! Puss
 

Kolla vem som vågade sig tillbaka....

.... vad är det nu tredje, fjärde gången jag slutar och börjar? Haha jaja hur som helst: heeej igen det var ett bra tag sen sist nu. Senaste inlägget handlade ju om min önskelista till jul så ja jag tappade suget helt enkelt och skolan och livet tog lite mer tid än jag räknat med. Men nu tänkte jag börja igen pga att jag känner att jag behöver skriva av mig lite så denna gången ska det bli lite mer personligt bloggande. Lite som en slags dagbok, känner att jag vill dokumentera denna tiden som är just nu så det ni kommer kunna läsa om här blir, mitt liv i stort, tankar och åsikter som jag känner för att slänga ur mig, bilder av olika slag och självklart en hel del mode och kläder. Det blir det ingen ändring på iaf ;) Jag har även lovat mig själv att lägga ner lagom mycket tid och bara skriva när jag känner att jag vill. Ja så jag hoppas ni är några där ute, gamla som nya läsare, som känner för att intressera sig och ta sig tid att läsa min blogg. Åhh är så blogg inspirerad just nu! Puss.

Copyright elessa.blogg.se
Emma Karlsson
Prenumerera via RSS