Madame Tussaud

Började dagen med en riktig english breakfast på ett litet mysigt café. Sedan blev det några timmars shopping innan vi tog tunnlebanan till Madame Tussaud. Vi fick stå i 45 min kö innan vi kom in men det var det absolut värt. Det var så häftigt och se alla kända personer. Helt otroligt hur riktiga vissa personer ser ut. Dock fanns det ett par som var ganska misslyckade, Justin Bieber var en besvikelse. Han såg ut som en lite docka och inte allas speciellt lik. Men i det stora hela var det fantstiskt. Dock så skulle självklart min kamera sluta fungera just när vi kom in, hur frustrerande var det inte. Men efter en del fula ord och krånglande fick den äntligen liv och jag kunde ta kort igen. Tack och lov
 
 Det var inte bara vaxdockor utan bland annat även en spökrunda med riktiga männsikor. Pappa och jag var de ända av oss som vågade gå och det var faktiskt riktigt creepy speciellt när de kom fram typ en centimeter från ens ansikte. Det var även en 4D bio vilket innebär att det är känsel också. Stolen skakade, det blåste, skvätte vatten m.m. Riktigt coolt var det. Madame Tussaud var verkligen en upplevelse. Dagen avslutades med lite mer shopping. I morgon väntar London Eye. Puss.
 
 
Jag behöver väl inte säga två gånger att detta var det bästa! Mina boys ;*
 
 
Fick en crush på Prins Harry! Så avundsjuk på pappa har träffat honom...
 
 
Fick äntligen hänga med någon med samma IQ som mig ;)
 
 
 

I'm in London!

Ja nu är jag äntligen i London. Klockan tre i natt gick jag upp för att åka mot Arlanda och klockan åtta landade vi på Heathrow. Solen sken och vi tog tunnelbanan in till London och vilken fantastisk stad det är precis som förväntat. Det är verkligen en riktig storstad med så många olika människor och så mycket liv. Röda bussar i mängder susar förbi överallt och de röda telefonkioskerna är utplacerde här och där. Kan det bli mer London? Har faktiskt redan börjat bli lite kär i den här staden.

 

Idag har vi hunnit med att se:

 

Buckingham Palace och där vet jag inte riktigt vad det var som hände idag men det stod poliser utanför och en hel del folk som stod och tittade. Det åkte ut bilar med jämna mellanrum och det kom även en häst och vagn.

 

 
Om man kan bli starstruckt av en byggnad så var det precis vad jag blev. Haha ja med det var så häftigt att få se Big Ben på riktigt och det var nästan lite overkligt att se denna fantstiskt vackra och stora klocka. Vet inte rilktigt hur många bilder jag tog på den. Big Ben var verkligen sevärt!
 
 
Vi kollade in London Eye som vi ska åka i morgon eller på fredag beroende på vad det är för väder.
 
 
Ja seda har vi sett ett antal vackra byggnader till och gått lite på Oxford Street. Där blir det shopping i morgon och även Madame Tussaud. Nu ska jag gå och lägga mig för det har varit en riktigt lång dag. Godnatt på er så hörs vi i morgon. Puss.
 

Simone is here

Ja nu har stormen tagit sig hit. Regnet piskar mot rutorna, vinden viner utanför och ibland knakar hela huset när vinden tar i som värst. Mysigt på ett lite skrämmande sätt tycker jag.

 

 
Dåligt med inlägg de senaste dagarna jag vet men det är lite mycket att hinna med och göra innan jag åker. 
 
I söndags var jag duktig och var ute i spåret och sprang tilsammans med Elin och mamma. Senare på kvällen åkte jag och några till tjejer hem till Matilda som är hemma under lovet. Vi har inte träffat varandra på länge allihopa så der var riktigt kul att catch up igen. Vi satt i flera timmar och åt och pratade om allt o ingenting. En riktigt lyckad kväll var det. Idag har jag hunnit med att plugga lite (höstlov var det jag), packa och planera lite. Sedan har jag även haft privat lektion i hoppning vilket gick alldeles strålande och det var så himla kul. Åkte från stallet och kände mig verkligen så himla bra och det är inte varje dag kan jag säga. Ja så har de senaste dagarna sett ut. 
Imorgon blir det resturang med den bästa vilket inte käns helt fel. Nu ska jag skriva en lista på vad jag ska köpa i London så att jag inte kommer hem med halva stan i resväskan sen ;) Ha de bäst så hörs vi. Puss.

Kappa

Städning står på schemat idag och det behövs verkligen just nu. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Men det roliga med att städa är ju när man lyckas hitta saker man helt glömt bort att man har. Som jag drog fram den här kappan som jag helt glömmt bort att jag köpt. Det är ett spontan köp som jag gjorde för några år sedan. Dock tyckte jag inte då att den var så fin som den var i affären så jag har inte använt den mer än några få gånger. Men så när jag hittade den i dag och provade den så var min uppfattning helt annorlunda. Den är ju skit fin och jag kan inte fatta att jag inte använt den mer tidigare. Så när det blir några grader kallare ska jag garanterat börja använda den! 
 

Story of my life

 
Ni har väl inte missat One Directions nya låt Story of my life?! Jag och Linnea satt (självklart) kl 5 idag och lyssnade på NRJ där de spelade den för första gången på radion. Man blev inte besviken denna gången heller kan jag säga. Fantastisk låt av världens mest fantastiska pojkband. Så lyssna lyssna lyssna!!
 

(Bara 231 dagar kvar till konserten!!)

Cozy Sweaters

 / Forever 21 /
 
/ Vero Moda /
/Gina Tricot /
 
/ IvyRevel /

Obey day

Hello my loves! Sitter och pluggar lite för ovanlighetens skull...  Har ett franska prov efter lovet som kommer vara sjukt svårt så jag hade tänkt börja plugga i tid för en gångs skull. Min dag har varit den längsta på länge. Så himla seg dag i skolan och lektionerna ville aldrig riktigt ta slut. Inte en höjdare direkt att sluta dagen med mattelektion heller. Haha vad jag klagar just nu. Lov lov lov åh vad du kommer vara välkommen i mon! 
 
Mysiga sweaters är ju hösten identifierad så idag har jag haft en varm svart Obey sweater matchad med mönstrade jeans från HM. 
 
Kan verkligen inte få nog av mysiga och varma sweaters just nu, vill hälst gå i dem alla dar i vecka. Därför kommer ett inlägg med tips på snygga och härliga sweaters lite senare i kväll. Nu ska jag gå och göra en kopp te (har verkligen blivit beroende av te på kvällen) och sen ska jag plugga på lite till. Puss.
 

Kisses from a monster

Ehm ja mitt hår jobbar inte riktigt med mig denna veckan så voilà: resultatet av att cykla hem i detta vädret. Spelar ingen roll att jag plattar det på morgonen...
 
Så skönt att temperaturen har gått upp lite igen (tyvärr tycker inte mitt hår samma sak) men det var ju nästan varmt att cykla till skolan i morse. Jag gillar verkligen inte kylan som kommer nu framöver.
Efter skolan så cyklade jag förbi fotoaffären och fick äntligen min kameralins putsad efter att min lilla syster har satt fina fingeravtryck på den. Super trevlig kvinna som jobbade där. Hon fixade den gratis och tipsade om skydd jag kunde skaffa för att skydda den bättre. Så nu är den redo att följa med till London där det ska fotas massa.
 
 
Ikväll blir det hoppning vilket jag är riktigt taggad för. Ha det bäst mina fina läsare. Puss.

En vecka tills jag flyger

 
Ja i dag är det bara en vecka kvar tills jag flyger mot landet med röda bussar och telefonkiosker. LONDON. Om jag längtar? Något fruktansvärt! Det är en resa jag alltid velat göra och jag ska uppleva allt det där som jag hört och läst om så många gånger. Jag ska se Big Ben, åka London Eye, gå på Madame Tussauds och Harry Potter muséet och självklart ska jag besöka Harrods och shoppa på OXFORD STREET. Har sparat pengar ett bra tag innför denna resan så att jag bara kan shoppa loss. Det är verkligen ett dröm resemål och nu är det så nära. Så nu kämpar jag på de sista dagarna i skolan innan lovet!

I will hold your hand and then we will jump right out

 
 
Har precis varit ute och gått i mörkret och andats in den kyliga höstluften för att rensa tankarna. Tänker lite för mycket just nu om allt och ingenting. Ja sånna dagar har man ibland.
 
Har i alla fall varit en sväng i stallet och fick äntligen tummen ur att pratat med min ridlärare och hittat en tid för en privat lektion i hoppning för mig och min syster. Så det blir en bra start på lovet. Annars har det varit en sån där tråk tisdag då dagen mest har gått åt plugg och inte så mycket mer. Ja det var väl ungefär vad jag hade att komma med idag. Hoppas ni mår bra min fina. Puss.

Shopping abstinens

 Jag har inte shoppat nya kläder på mer än en månad och shopping abstinensen är stor. Usch nu lät jag verkligen löjlig men det är så det är. Hela min garderob känns så tom och jag har så många kläder som jag vill införskaffa nu. Men jag håller på och sparar inför nästa veckas resa då jag ska åka iväg och shoppa järnet. Var får ni veta i morgon då det är exakt en vecka kvar! 
 
Jag har verkligen fått upp ögenen för denna söta korta kappa från Zara på senaste tiden. Vill helst bara lägga vantarna på den nu. Skulle bli så fin till höstens och vinterns mörka kalla dagar. 
 
 
 
 
 

Just and only for me

Hej på er! Sitter här med en kaffe i handen. Jag försöker lära mig dricka det men är verkligen tveksam på om jag någonsin kommer göra det. Om ni ändå kunde se de miner jag gör så fort jag tar en klunk. Haha usch alltså!

 

Idag har jag gått runt och frusit hela dagen inifrån och ut. Kan väl ha att göra med att jag kylde ner mig ganska mycket i morse. Clever as always så kollade jag ut genom fönstret och såg att det "duggade" lite bara, så skinnjackan funkar säkert jättebra idag tänkte jag. Ha ha ha ja eller hur. Det var snarare en dränkt katt som äntrade skolan lite senare.

 

Skoldagen avslutades med ett Boxercise pass och det var jobbigt men riktigt kul. Dock så kändes det ganska tydligt att jag inte tränat ordentligt på ett bra tag. Den här träningsmanin som går nu fick mig för ett bra tag sen att sätta mig på tvären och göra precis tvärtom och inte träna alls förutom ridningen då. Jag blev så trött på alla dessa platta magar, vältränade kroppar och gymbilder som ständigt dyker upp på instagram och ett antal bloggar. Det blev något slags ideal för mig liksom för många andra. Träning blev istället något som var pest och pina och som bara skulle genomlidas för att se bra ut och för att uppnå den där platta magen och fantastiska kroppen jag inte hade eller har. Det tappade för mig liksom meningen, för jag glömde bort att träna för min skull, för att må bra. Det hela fick för mig motsatt effekt. Men idag fick det trotts allt en liten vändning och jag är faktiskt riktigt sugen på att börja träna lite smått några dagar i veckan. Men denna gång ska jag inte fokusera på den där platta magen utan bara på mig själv.

 

 

Vardaglig lyx på flaska

 
Denna fantastiska lilla flaska har varit i mina ägor sen den kom ut inprincip och för er som (mot förmodan) inte vet så är detta One Directions första parfym Our Moment. Jag rekommenderar den verkligen för alla, Directioner eller inte, för den doftar gudomligt och det är inte en sådan sliskig doft som kändisperfymer ofta kan bli, som liksom slängs ut i affärerna bara för att tjäna pengar. Detta är en genomtänkt parfym med en fräsh och frisk doft. Den får i alla fall min vardag att kännas lite mer lyxig. Puss.
 

Solsidan

Söndagkväll och jag borde egentligen sova just nu för att orka ta mig ur sängen i morgon, men efter de 11 timmars sömn jag fick i natt så är jag inte direkt så trött. 
 
Har haft en väldigt chill söndag. Sov som sagt hos Linnea och vi lyxade till med stor pannkaksfrukost vilket var helt underbart gott. Framåt eftermiddan åkte jag hemmåt och har sen dess spenderat timmar framför serier och självklart missade jag inte den nya säsongsstarten av Solsidan. Sån kärlek till det fantastiskt roliga programmet som kommer lätta upp söndagskvällarna framöver. 
 
Om sådär en kvart är det måndag och en helt ny vecka. Men det har trotts allt inte vart någon söndags ångest för min del i dag. Kan väl vara för att det är sista veckan innan lovet och den känns inte så jobbigt direkt. Inga prov heller bara en samhälls inlämning så nu är det bara att köra igenom denna veckan och sen är det 10 dagars ledigt! Så ja håller ut. Godnatt på er mina fina. Puss.
 
 
 

These gray days

 / Jacka och halsduk från HM / Sjorta från Lindex / Jeans från Ginatricot / Klocka från Ur och Penn /
 
 
 

Sunday mornings as they should be




Färgen just nu

Det känns som om det tjatats väldigt mycket om vinrött, både förra året och ännu mer denna hösten. Men färgen är ju trotts allt helt underbar och speciellt under hösten och vintern så känns den ju bara helt rätt. Så jag tänkte också ta och tjata lite och tips om lite fina plagg i vinrött att pimpa höstgarderoben med.
 
/ Ginatricot /
 
 
/ Nelly.com och Ginatricot /
 
/ Vero Moda /
 

Lorde - Royals

 
En låt jag inte kan få nog av just nu.

Ice

Vaknade idag till ett island utanför fönstret. Så vackert är det när allt liksom täcks av ett vitt täcke.
 
 
Sitter just nu och käkar frukost och läser Elle. Gick upp lite tidigare idag för att hinna duscha utan att behöva stressa innan jag cyklar till jobbet. Tidsoptimist som jag är så har jag en tendens att glömma bort hur fort den faktiskt går.
 
Dagens planer är enkla. Åker nu och jobbar, sedan hem äta något och packa, fixa nått inlägg till er och till sist vidare till Linnea! Vi har träffats alldeles för lite den senaste veckan. Knappt sett varandra i skolan heller, det är väl kanske något vi måste vänja oss vid nu. Men efter att träffats varje dag och så många helger i tre år så känns det väldigt konstigt, samtidigt som man faktiskt inser hur mycket man saknar varandra. Så idag blir det ett traditionellt sleep over.
 
Puss på er!
 
 
 

And you, you keep me warm

Efter skolan var jag, Felicia, Elin och Olivia duktiga och stannade kvar på biblioteket för att skriva på vår gruppuppsatts. Dock var vi lite smått okoncentrerade men jag tror det kommer bli bra. Efter det cyklade jag hem och så ringde de från jobbet och frågade om jag kunde jobba i morgon. Så det ska jag göra vilket jag inte har något emot. Annars har min fredags eftermiddag vart ganska händelselös. Jag har bara pluggat lite och kollat på tv. Min pappa här även kommit hem från Brasilien nu på eftermiddagen så det kommer bli en skön fredags kväll hemma med familjen. Puss.

 

 
Denna fina sjal slängde jag på i morse i all stress. Köpte den på Ginatricot efter sommaren och har sen dess helt glömt bort att jag har den. Så det var en välkommen överaskning att hitta den förra veckan i garderoben. Supermysig och jag har matchat den till ett par blå jeans, en vit tröja och guld accessoarer.


 
 
 
 
 
 
 

Det går bra nu...

Hej hej! Vet inte vad det var för fel på min blogg.se i går. Jag kunde inte publicera ett enda inlägg vilket var lite smått frustrerande men nu har den tack och lov börjat fungera igen. Denna morgonen har inte gått min väg häller. Skulle träffa Olivia 7:45 och 7:43 cyklade jag hemmifrån så jag fick cykla som en galning i motvind med piskande isvindar. Kul start på dagen... och just nu sitter jag på engelskan och självklart har jag glömmt allt hemma. Bra jobbat Emma. 
Men det är äntligen fredag! Det är nog det ända som räddar mig från att inte skrika och slå omkring mig idag. Haha, ja som sagt det är inte min dag. Jag har bara två lektioner i alla fall och sen är det helg.  En helg då jag bara sak slappa och va med min bästa vän. Nu ska jag återgå till engelskan. Hoppas ni får en fin fredag. Puss.  
 
 

Palm cuff

Godmorgon på er! Är precis på väg till skolan men tänkte titta in och tipsa om en "ny" assesoar! Ny och ny kan man väl inte säga då den funnits ett tag men den har nu börjat bli populär. Det är som ett nytt sorts armband som ser ut att hamnat lite fel, en så kallad Palm cuff eller Handlet. Det är alltså ett smycke som du bär över handflatan och runt handen. En kul nytänkande assesoar tycker jag som ser super cool ut, men dock verkar den lite obekväm och osmidig att ha på sig till vardags. Men vi får väl se om den håller sig kvar eller om den försvinner lika snabbt som den kom. 

 

 

In my pink sweater

/ Tröja från Milla / Byxor från Ginatricot / Skor fårn Din Sko / Ringar: En salig blandning /
 
 
 
 

Vill krypa in i någons varma famn och gömma mig där

Hej på er mina fina! Hoppas er onsdag inte varit lika grå och trist som min. Kan man vara allergisk mot grå höstdagar? I sånna fall är jag nog det. Jag blir så jäkla depp och allt känns så himla tungt. Men dagen har trotts allt flytit på bra och jag har blivit klar med en svenska uppsatts som jag faktiskt är riktigt nöjd med. Efter skolan så gick jag in på Lindex lite snabbt och köpte mig äntligen ett par nya svart vanta som jag ska byta ut mot mina nu förfärligt röda. Även ett par nya ringar i guld och svart åkte med i påsen. Annars så är det plugg som gäller för min del och tack och lov ett ridpass ikväll. Känns som om jag behöver komma ut i stallet nu och slappna av och andas lite. Har en tendens att glömma det ibland ;) Puss.
Har mjukat upp denna dag med en go rosa stckad tröja. Flera bilder på dagens outfit kommer.

Höst♡

Bjuder på lite härliga höstbilder i sprakande färger en grå och trist dag som denna.
 

Tillbaka för en nystart

Hej på er! Det var några veckor sen jag la bloggandet på hyllan och jag har saknat det väldigt mycket, mer än jag trodde faktiskt. Så nu när livet inte är alldeles för mycket längre och inspirationen är tillbaka har jag bestämt mig för att börja igen.

 

Det har hänt mycket sen sist och jag tänker verkligen inte dra allting men en kort sammanfattning så att ni hänger med på var jag är och står just nu. De första månaderna på gymnasiet har varit både krävande och roliga. Det är väldigt mycket plugg och det har tagit tid för mig att hitta en studieteknik som funkar för mig. Men just nu har jag kommit till en punkt då allt faktiskt flyter på bra. Den största förändringen som har hänt är väl att jag har klippt mig och skaffat mig ett jobb, bokstavligt talat ;) 20 centimeter åkte av för ett par veckor sen vilket var en stor förändring då jag inte haft så kort hår sen jag var 4-5 år. Men det var en välbehövlig förändring och jag trivs jättebra i det. Dock är det redan på väg ut eftersom mitt hår växer som ogräs. Sedan har jag också fått ett jobb. Blev rekommenderad av min bästa väns fantastiska stora syster på en klädbutik här i stan. Ett jobb som passar mig som handen i handsken och jag stormtrivs. Annars som sagt har min tid gått mycket åt skolan.

 

Ni som har läst min blogg tidigare har nog märkt att jag ändrat min blogg design. Kändes som det behövdes en ny design för en riktig nystart vilket detta ska bli och jag är super taggad för att dra igång med det igen. Jag hoppas ni ska gilla det och vilja följa min blogg även denna gång. Puss.   


Copyright elessa.blogg.se
Emma Karlsson
Prenumerera via RSS